HOUBY ZE ŠUMAVY: NOVINY DOMA NA ŠUMAVĚ, ZIMA 2009

Sušené houby se balí na Turnerově chatě,
historické roubené stavbě uprostřed naučné stezky Povydří mezi Antýglem a Čeňkovou pilou.
Jsou nejdůležitější složkou zdejší proslulé houbové polévky.

Sušené houby se balí na Turnerově chatě, historické roubené stavbě uprostřed naučné stezky Povydří mezi Antýglem a Čeňkovou pilou. Jsou nejdůležitější složkou zdejší proslulé houbové polévky, prezentované v četných mediích i v České televizi. Lesní houby nalezené prozkoušenými sběračkami v hlubokých šumavských hvozdech se tradičním způsobem suší a ručně plní do celofánových sáčků a proutěných ošatek různých velikostí. Výsledkem je nejenom suvenýr z pobytu na Šumavě, ale i přísada do jídel anebo základ na houbovou polévku podle receptu, který je součástí balení. Sušené houby mají trvanlivost jeden rok.

ZDROJ

Zdroj
Noviny Doma na Šumavě
zima 2009

ORIGINÁLNÍ ČLÁNEK PDF

Originální článek si můžete přečíst na:
Noviny Doma na Šumavě, zima 2009, Houby ze Šumavy

Call Now Button

Tato stránka v rámci poskytování služeb využívá cookies, pokračováním v návštěvě stránky souhlasíte s jejich používáním. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít